Fyrorna på Barnens ö!

Nälstaskolans elever i årskurs fyra antog utmaningen att klara av hällregn, blåst och hajarnas hotfulla hav på Barnens ö. Utmaningen har bland annat inneburit att bygga flottar av limtunnor, slanor och rep, att paddla kanot och kajak, att vara med på räddningsövningar och att valla får. Under övningarna krävdes det insatser av modiga elever i syfte att bära de som blivit skadade genom lervälling och på långa käppar.

Dagarna kunde börja med ett morgondopp i iskallt vatten och efter att varje äventyr hade klarats av vid dagens slut kunde eleverna njuta av en måltid i en matsal med utsikt över havet. På kvällarna kunde eleverna, personalen och de föräldrar som följde med på resan ägna sig åt att sparka boll, spela kubb m.m.

Vi fick valla några får.

Bygge av flottar med limtunnor, slanor och rep.

Ett modigt arbete kan vara riskfullt, och kan ibland medföra skador!

Resan blev ett härligt äventyr som skapade många roliga minnen och nyttiga erfarenheter.