Skolans Fotbollstunering 2015

Nälstaskolan har en fotbollsturnering för alla klasser i mellanstadiet. Det är eleverna i årkurs sex som anordnar turneringen för mellanstadiet nere på Nälsta bollplan som ligger precis nedanför skolan.

Det blir två grupper med fyra olika klasser i varje grupp som lottas av sexorna. Sen blir det gruppspel och 1:an och 2:an i gruppen går vidare till slutspel, semifinal och sen final mellan de som vann semifinalen.

Två lärare i årskurs fem har sagt att fotbollsturneringen är positiv i grunden, men att den kan skötas lite bättre. En vuxen borde vara med och döma matcherna.

Elever i årskurs fem tycker att det är roligt men för andra som inte gillar fotboll är det inte så kul, det kan lätt bli bråk mellan de olika klasserna. Sexorna borde inte döma sina egna matcher.

Några andra lärare tycker att det är väldigt trevligt när sexorna anstränger sig för att det ska bli en bra och lyckad turnering. Ibland kan eleverna bli lite uppspelta på lektionen innan matchen så det blir lite oroligt. Eleverna tycker också att det borde finnas en turnering för lågstadiet som treorna fixar och att vi kan köra mot andra skolor.