Om Nälstaskolan

Nälstaskolan är en 3 till 4-parallellig F-6 skola med 24 klasser, 7 fritidshem och mellanstadieklubb, ca 600 elever och cirka 85 anställda. Skolan ligger i Nälsta på gångavstånd från Vällingby centrum och har nära till skog, mark och bad. Vi har en verksamhet vi är stolta över både inom skola och skolbarnomsorg.

Nälstaskolan är en traditionell kunskapsskola som prioriterar basämnena. Vi lyckas bra med att förmedla kunskaper, värden, studieteknik och vi ger social träning. Vi är samtidigt en skola där barnen trivs och har roligt.

Vi har kommit långt när det gäller demokrati, tolerans och respekt. Vi lär också på ett bra sätt ut rättskänsla och har fått verksamheten att genomsyras av generositet och omtanke. Att vi är nöjda innebär dock inte att vi slagit oss till ro. Få skolor har ett så livaktigt utvecklingsarbete som Nälstaskolan. Just nu sker en satsning på matematik genom matematiklyftet.

Gämför gärna vår skola genom Stockholms stads jämförverktyg. Klicka här för att komma till Nälstaskolans sida och till verktyget >>