Skolans webbplattform - Skolwebben

Via vår webbplattform har ni som föräldrar möjlighet till ett bättre samarbete med oss. Via plattformen strävar vi att skapa bättre förutsättningar för lärande och kommunikation.

En av anledningarna till att vi vill använda skolwebben är att den är en säkrare kommunikationskanal. För att inte elevuppgifterna ska hamna i orätta händer behöver föräldrarna logga in via e-legitimation eller BankID. Eleverna kommer att ha en enklare form av inloggning. Lärarna loggar in via ett säkerhetssystem som står för identifieringen och för omdirigeringen till rätt skola och grupp. E-legitimation och BankID kan föräldrar och vårdnadshavare skaffa via bankerna.

Under vårterminen 2014 kommer vi att lansera webbplattformen och vi kommer att börja med några av de tjänster som skolwebben erbjuder. Dessa kommer att vara:

• att se schema
  • kontakta läraren (via e-post eller snabbmeddelande)
  • ni kommer få möjlighet till att ta del av skriftliga omdömen
  • läsa de individuella utvecklingsplanerna
  • anmäla frånvaro
  • se och ta del av registrerad frånvaro
  • få hjälp med skolarbetet via länkarkiv på Stockholms skolwebb, till exempel till Nationalencyklopedin och Alex författarlexikon.

Flera funktioner kommer successivt att införas. För mer information om support och om hur personuppgifterna behandlas i Skolwebben kan ni klicka på den relaterade länken och det relaterade dokumentet till höger.

Genom satsningen på skolwebben hoppas vi kunna utveckla och förbättra kommunikationen mellan skolan och hemmet i syfte att skapa bättre förutsättningar för elevernas utveckling och lärande.