Sluta förstör vår skola!

Varför är det några personer som kommer till skolan och förstör bland annat cyklar och leksaksbodar? Det är så tråkigt att komma till skolan och se att någon har gjort något sådant igen. 

Cyklar blir stulna och brända, fönster blir sönderslagna och det ligger bara träflisor av leksaksbodar. Det är inte okej! Nu måste vi göra någonting, människorna kommer inte sluta förstöra saker om vi bara sitter och tittar ut genom fönstret. Skolor får ju inte sätta upp övervakningskameror. De människor som förstör är inte särskilt omtänksamma. Man tjänar ju inte på att förstöra. Vad är det som är så kul med att förstöra andras saker, är det en hobby? Finns det något att göra mot det här? 

Den eller de som tog sönder boden drog av plankorna av boden så att det stack ut farliga spikar och träflisor som kan skada eleverna och lärarna. 

En dag när eleverna kom till skolan så var en av leksaksbodarna trasiga och det låg stelnat marshmallows klet på skolgården. Vilka personer tar sönder ett leksaksförråd och sen grillar marshmallows?! Helt galet, som att de vill fira att de har förstört för andra personer. Många fönster på skolan har blivit krossade flera gånger. Det är jättesynd för då behöver skolan köpa in nya fönsterglas för pengar som kunde ha gått till roliga och viktiga saker. Men det är tur att skolan har en så bra vaktmästare som agerar så snabbt med att städa och fixa till skolan efter all skadegörelse. 

Det är många cyklar/sparkcyklar som har blivit stulna eller sönderbrända. En dag när eleverna kom till skolan så var det två cyklar som blivit förstörda samma natt. Den ena stod i cykelstället och hade brunnit och den andra stod uppe på taket och hade också brunnit. Det är så oansvarigt att göra såhär! 

Jag gick och frågade några elever om vad dom tyckte om det här. 

En tjej i 4:an svarade såhär: "Jag tycker att det är jättedåligt!".

En annan tjej i 4:an: "Det är egoistiskt av de som gör så här tycker jag".

Om jag skulle kunna prata med dom som gör såhär så skulle jag säga åt dom att det dom gör är så dumt och egoistiskt! Kan ni som gör så bara sluta!? Tänk på skolan och eleverna, vi elever påverkas eftersom att våra saker går sönder. En ny cykel kostar ganska mycket.

Dela: